Advarer mot kjærlighetsflyktninger

0Shares

Unge Venstre oppfordrer Bjarne Håkon Hansen til å bruke Valentinsdagen til å sende ut en “kjærlighetserklæring” til befolkningen om at han dropper 21-årsgrensen for familiegjenforening.

– Den moderne Valentinsdagen handler om kjærlighet. Derfor passer dagen utrolig godt til å parkere kjærlighetsfiendtlige forslag som 21-årsgrense for familiegjenforening, sier leder i Unge Venstre Lars-Henrik Michelsen.

Bjarne Håkon Hanssen uttalte senest 7.februar til Dagsavisen at han ikke har bestemt seg for om han vil innføre 21-årsregel eller ikke. Michelsen ber Hanssen se forslaget fra et kjærlighetsperspektiv.

– Forslaget om 21-årsgrense for familiegjenforening vil føre til at norske statsborgere under aldersgrensen som gifter seg med en utlending, eller nordmenn som gifter seg med en utlending som er under aldersgrensen, ikke kan få leve sammen med ektefellen i Norge, sier Michelsen.

– Etter at Danmark innførte en 24-årsregel sommeren 2002 har mange dansker blitt tvunget til å ta med seg sin nye ektefelle og bosette seg i Sverige. Der kalles de kjærlighetsflyktninger. Dersom Norge innfører en tilsvarende aldersgrense for familieforening er det ingen ting som tyder på at ikke det samme vil skje her i landet, avslutter Unge Venstre-lederen.