Fyrer opp under rasistiske strømninger

0Shares

Under tittelen “Kan ikke skje i Norge” i Moss Dagblad understreker Fosfjord at lignende massakrer ikke kan skje som følge av våpenlovgivning i Norge.

I samme åndedrag finner imidlertid lederen for det norske våpeneierforbundet å trekke linjer mellom massakren i USA og etniske minoriteter i det flerkulturelle Norge.

– Gjerningsmannen i Virginia sa visstnok at han ikke likte den hvite, rike middelklassen. Vi har begynt å få noe tilsvarende her i Norge, advarer formannen i Norges Våpeneierforbund til ANB-NTB.

– Vi har fått inn en god del nye landsmenn som ikke har den kulturen vi har. Og politiet og domstolene håndterer ikke de nye bandittene våre, mener Fosfjord.

– På begynnelsen av 1970-tallet visste vi ingenting om innvandrere, pakistanere, marokkanere, muslimer og islam. Det var så ukjent, det var som Ali Baba og de tusen røverne.

– Jeg skal ikke si noe vondt om disse menneskene, men vi har nok fått en del av disse røverne, mener Are Fosjord.

Fosfjord fremstiller på sin side “norske” våpeneiere som ansvarlige jegere, og utøvere som kun bruker våpenet på skytebanen.

Anti-rasistisk senter ved Henrik Lunde mener at Are Fosjords koblinger mellom innvandring, banditter og misbruk av skytevåpen synes lite gjennomtenkt. 

– Han gjør en kobling  mellom “nye landsmenn” og deres kultur og setter det opp mot en
tilsynelatende ansvarlig norsk våpenkultur. Det er et blindspor å gå
inn på kultur i denne sammenhengen, og Fosjord ser ut til å glemme at
norskinger har skutt hverandre i alle år, uten at det kan relateres til
“norsk kultur”, mener Lunde.