Hengte kona opp ned i taket

0Shares

Jenta fortalte i retten at mannen var snill mot henne den første tida, men at første voldsepisode etter ankomst til Norge (fra Bangladesh) fant sted et par uker etter at de hadde flyttet sammen.

De hadde anskaffet et nytt kjøleskap. Jenta hadde da glemt å flytte over en ispose fra det gamle kjøleskapet, noe som resulterte i at mannen slo henne på kinnet med flat hånd flere ganger.

Tilfeldig oppdaget
Sommeren i fjor oppsto det brann i gården hvor paret bodde. Mannen dro på jobb, men jenta var igjen i leiligheten. Manen hadde gitt henne beskjed om at hun ikke skulle ta telefonen eller åpne for noen dersom det ringte på. En stund etter at mannen hadde forlatt leiligheten, ble samtlige beboere besluttet evakuert. Det ble også banket på døra til parets leilighet, men ingen svarte. Etter at det var observert noen i vinduet, ringte et vitne, vaktmester i boligselskapet, til mannen, som svarte at det ikke var noen i leiligheten. Vaktmesteren protesterte og sa at de hadde sett noen i vinduet. Mannen ga da beskjed om at de måtte vente til han kom hjem.
Etter en stund kom mannen hjem og hentet ut jenta.

Politiet som var på stedet, reagerte på at jenta virket svært ung, og ba henne bli med til avhør. Slik begynte politiet å undersøke saken nærmere, og avdekket grov mishandling av jenta.

Grov mishandling
Legevakten foretok en omfattende sporsikringsundersøkelse. Ved undersøkelsen ble det bl.a. funnet fire små sår i issen, jenta forklarte i retten om at mannen stakk henne i hodet med en penn. Ved røntgenundersøkelse ble det konstatert brudd i ryggtaggen i nakkevirvel. I følge legerapporten er skaden påført ved ytre vold. Jenta har i retten forklart at skaden oppsto da mannen slo henne i nakken med en paraply. På baksiden av venstre overarm, ved albuen på underarmens håndside og på håndryggen ble det funnet merker etter skader. På begge lårs bakside ble det funnet tverrgående striper som ble oppfattet som bloduttredelser påført med et smalt redskap, for eksempel etter tau eller pisking.

Jenta forklarte har i retten forklart at mannen en gang hun hadde sølt med vann i leiligheten, bandt henne rundt håndleddene med hennes sjal og en ledning som han festet rundt en takbjelke i leiligheten. Slik hadde hun måttet stå i 1 – 2 timer. Mens hun sto bundet, slo mannen henne under fotsålene med en stokk.

Hengte jenta opp ned på taket
I følge jenta ble hun 1 – 2 uker før hun oppsøkte krisesenteret 25. august skjelt ut av mannen fordi hun så på TV da han kom hjem. Mannen kastet henne ut av leiligheten. Jenta ble sittende utenfor døra. Mannen ba henne gå, men jenta hadde sagt at hun ikke hadde noe sted å gå og ikke kjente noen. Mannen slapp henne inn om ettermiddagen. Han skjente og slo henne på beina. Jenta ba om unnskyldning og lovte at hun ikke skulle se på TV mer. Mannen bandt da en koffertrem rundt anklene til jenta og heiste henne etter beina opp i en takbjelke. Jenta begynte å skrike, men tidde da mannen slo henne med en stokk. Mannen gikk så og la seg mens jenta ble hengende slik at håndflatene berørte gulvet. Hun mener selv at hun hang slik i 3 – 4 timer, dvs. til ca. kl. 0100 om natta. Da klarte hun å komme seg løs ved å få trukket et bord til seg ved hjelp av et sjal og deretter få lettet trykket på remmen ved å støtte seg på bordet slik at festet rundt anklene løsnet. Da hun var kommet seg løs, var hun følelsesløs i hendene. Føttene var lammet slik at hun ikke klarte å gå, og hun måtte late vannet på gulvet i stua.

Nektet mishandling
Mannen hevdet at det ikke ville være fysisk mulig for ham å henge opp jenta slik som beskrevet. Etter befaring i leiligheten mener dommeren at retten ikke er i tvil om at dette er mulig med bruk av noe krefter. Merkene rundt jentas ankler ble fotografert ved undersøkelse på Legevakten, og koffertremmen som skal ha vært brukt, er framlagt for retten. Merkene er forenlige med slik opphengning som jenta har beskrevet, og avtrykk på anklene passer temmelig nøyaktig til teksturen på remmen. Det kan etter rettens syn ikke herske tvil om at opphengningen ved denne anledningen i det alt vesentlige har foregått på den måten som jenta har beskrevet. At hun selv skulle ha påført seg skaden rundt anklene, er ikke tenkelig. Merker i den aktuelle bjelken bekrefter også riktigheten av jentas forklaring, mente retteten.

Mannen ble dømt til fengsel i to år og tre måneder. Dessuten må han betale erstatning på 200 000 kr til jenta, betale saksomkostningene og skille seg fra jenta.