Forum for moderate muslimer strandet

0Shares

– Det er personkonflikt og politisk uenighet mellom Walid al-Kubaisi og meg som er hovedårsaken til at vi har måttet avlyse pressekonferansen i dag, forteller Sara Azmeh Rasmussen som er en av initiativtakerne.

– Al-Kubaisi og jeg har vært uenig om mye, blant annet synet på homofili, og i hvilken grad vi som enkeltpersoner burde mene noe om politiske spørsmål som for eksempel Israel/Palestina-konflikten, forteller hun til Fritanke.

Walid al-Kubaisi er sterkt uenig.

– Vi har ikke annerledes syn på homofili enn Rasmussen. Men vi diskuterte om vi skal ta stilling til dette eller ikke. Vi endte diskusjonen med å konkludere at vi ikke er et forum for homofile. Vi er et forum for moderate muslimer som ikke vil bli representert av religiøse organisasjoner. Forumets visjon var å skape et ståsted for moderate muslimer. Selvsagt stod alle initiativtakere fritt til å støtte homofiles rettigheter og ingen er imot at homofile får sine rettigheter. Forumet ønsket alle velkomne som medlemmer, også homofile, skriver al-Kubaisi i et eget innlegg i Fritanke.no.