Søkelys på homofile minoriteter

En arbeidsgruppe søker nå å skape bevissthet og holdningsendringer til homofili innen minoritetsmiljø i Norge. De arrangerer seminar i dag.

Gruppen Gruppen består av fagfolk med flerkulturell bakgrunn som jobber på frivillig basis. Den omfatter blant andre Tayyab Choudri i Internasjonal helse- og sosialgruppe (IHSG) og Magne Richardsen i Skeiv Verden. Seminaret de avholder er medarrangert av Enhet for mangfold og integrering i Oslo kommune.

– Statistikker viser at hvert samfunn har rundt fem prosent homofile. Hverken biskoper eller imamer benekter det, men mange aksepterer likevel ikke homofili. Derfor lever mange homofile med innvandrerbakgrunn et dobbeltliv, sier Tayyab Choudri, koordinator i IHSG til Aftenposten.

Magne Richardsen i Skeiv Verden legger vekt på at langt flere homofile med minoritetsbakgrunn lever i skjul enn i åpenhet.

– Mange tør ikke å fortelle om dette til familien, og vil heller leve i skjul. Andre forteller om sin legning til venner de stoler på, men ikke til familien, sier Richardsen til Aftenposten.