Sendte 130 millioner til Pakistan

Det siste året har pakistanere i Norge sendt 130 millioner kroner hjem. Det er en økning på 31 prosent i forhold til året før.

Fra juli i fjor til og med juni i år sendte pakistanere i Norge over 22 millioner dollar, eller om lag 130 millioner kroner til sine slektninger i Pakistan, viser tall fra den pakistanske sentralbanken.

Pakistanere i Vesten sendte totalt hele 5,5 milliarder til sitt hjemland. Det er en økning på 20 prosent på verdensbasis, og ny rekord for Pakistan. Trolig er tallet mye høyere når penger som ikke går gjennom bankene, tas med.

Norge er et av de landene i Europa som sender mest penger til Pakistan.

— Det henger nok sammen med at Norge er det landet som har den tredje største befolkning av pakistansk opprinnelse, sier forsker Jørgen Carling ved Institutt for fredsforskning (IFS) til Bergens Tidende.

Han leder et forskningsprosjekt som skal kartlegge hvilke muligheter innvandrere i Norge har til å sende penger til hjemlandene sine. Bare fra Storbritannia og Tyskland sendes det mer penger til Pakistan enn fra Norge.

— Økonomisk støtte til familien er en helt naturlig del av hverdagen for mange i denne delen av verden, vedlegger Carling.