Slakter Ullevål

Fredag kveld kom det en pressemelding der Ullevål sykehus beklaget og innrømmet at det ble gjort feil fra ambulansepersonalets side. - Det er et gammelt og dårlig triks å sende ut pressemeldinger etter klokken fire på fredager, sier medieekspert og slakter Ullevåls håndtering av saken.

«Sykehuset erkjenner at det ble gjort feilvurderinger i forbindelse med hendelsen i Sofienbergparken. Dette beklager vi sterkt», skriver sykehuset i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen beklager sykehuset også at tidligere utsagn har gitt et annet inntrykk.

– Det er et gammelt og dårlig triks å sende ut pressemeldinger etter klokken fire på fredager. Da har mesteparten av journalistene dratt hjem fra jobb så det blir mindre trykk. Det er ikke så tillitskapende når det sendes ut pressemeldinger på ugunstige tidspunkter. Det gjøres ofte for å få saken fortest mulig ferdig. Det er et mye smartere å sende de ut en tirsdag formiddag for å skape en debatt. Det er om man har noe å skjule at man ikke ønsker en debatt, sier Trond Albert Skjelbred, partner i Nor PR til NA24 Propaganda.

Sykehuset har heller ikke unnskyldningen på sykehuset hjemmeside.

Sykehuset har holdt pressekonferanse der de har sagt at ambulansepersonell foretok de nødvendige undersøkelsene. Men flere vitner har forklart at dette ikke stemmer, og at ambulansesjåførene knapt hadde kroppskontakt med Ali før de reiste ham opp.

– Jeg fikk hakeslepp når jeg så på TV 2-nyhetene. De burde legge seg absolutt flate og funnet ut hvordan dette kunne skjedd. Det er jo så fullstendig fjernt fra hvordan folk oppfatter politi og sykehuspersonal, sier Skjelbred.

– De bør beklage både i forhold til de pårørende og egne ansatte. Jeg har ikke tro på at det hjelper å sparke folk. Den enkleste løsningen er å sparke folk, men det har jeg ingen tro på i denne saken. De har forhåpentligvis blitt klokere i denne saken og man blir som regel klokere i slike saker, sier Skjelbred til NA24.

Benekter rasisme men innrømmer løgn
– Når vi nå ser tilbake på det som skjedde, er det innlysende at han skulle vært kjørt direkte til Ullevål av ambulansen, sier viseadministrerende direktør ved sykehuset, Erik Hope til Dagbladet.no.

– Uttalelsene er forkastelig, men vi har ingen grunn til å si at det dreier seg om rasisme, sier Hope.

Han forklarer at sykehuset innså at det var gjort feilvurderinger da de forstod at Farah hadde hjerneblødning. Tidligerer har de nektet for at det ble gjort feilvurderinger.

På en pressekonferanse i Helsedepartementet har det blitt opplyst at hendelsen i Sofienbergparken også skal granskes av uavhengige eksperter, i tillegg til Statens helsetilsyn og Fylkeslegen.