Mener FrP-boikott er udemokratisk

Lederen av innvandrerrådet i Drammen, Ali Duymaz gikk nylig ut og oppfordret velgerne til å ikke stemme på partier som vil samarbeide med FrP. Dagsavisen mener at oppfordringen ikke kan forsvares ut fra demokratiske prinsipper.

Dette skrev Dagavisen på lederplass den 20. August:

–  Leder av Drammen Innvandrerråd, Ali Duymaz, ber innvandrere unngå å stemme på partier som vil samarbeide med Fremskrittspartiet for dermed å unngå at Frp får politisk innflytelse i lokalpolitikken. Det er å gå for langt. Vi har demokrati her i landet. Det burde holde med en oppfordring om ikke å stemme Frp.

Etter hva Utrop erfarer er det delte meninger om hvor udemokratisk Duymaz sin oppfordring er.

På den ene siden argumenteres det for at de fleste partiene blir mer og mer like Frp, og at det derfor vil være vanskelig å finne samarbeidspartnere. Andre kritiserer denne holdningen og mener Dagsavisen har en snever definisjon av demokrati.

– Demokrati vil ikke si at alle skal mene det samme. Duymaz besitter en kompetanse innenfor lokalpolitikken og har gjort sin demokratiske plikt ved å informere om FrP til sin målgrupppe, mener andre Utrop har vært i kontakt med.