Trekker seg etter rasismepåstander

0Shares

Hun ga følgende svar da den hun trodde var en tilfeldig velger spurte «Jeg synes det er så mange negere her i byen, hva synes dere om det?»:

-Jeg er helt enig med deg. Mange er her for å benytte seg av vår naivitet og leve og snylte på vårt fellesskap, og det irriterer meg noe skrekkelig, og det irriterer de fleste andre også, svarte Fiskerstrand.

Det hun ikke visste, var at hun snakket med en NRK-reporter med skjult mikrofon. Reporteren var fra radioprogrammet Osenbanden på NRK P3.

Hør intervjuet her

Fiskerstrand benekter overfor NRK at hun er rasist eller fordomsfull.

Hun forklarer svarene hun ga på følgende måte:

– De er tatt ut av en kontekst, og at det ikke er opptaket i sin helhet som kom frem. For ikke å snakke generelt om en gruppe, prøvde jeg å vri det om til utnyttelse av velferdsordningene, sier hun til NRK

På Oslo Høyres hjemmeside skriver partiet onsdag kveld at Fiskerstrand er lei seg for det som har skjedd:

«Toril er svært lei seg for det som er sagt og den fremstillingen dette har fått etter vedkommendes samtale med henne på valgboden. Hun sier at hun i ettertid ser at hun ikke i tilstrekkelig grad tok avstand fra premissene hos sin “samtalepartner”. Hvis noen føler seg støtt av innslaget beklager hun det sterkt.»

Oslo Høyres leder, Michael Tetzschner, sier i en kommentar at utsagnene ikke er i tråd med Høyres program eller grunnsyn. ”Alle mennesker har rett til å bli vurdert på bakgrunn av sine handlinger og ikke ens kjønn, legning eller etniske opprinnelse”, sier han.

– Fiskerland sitter i bystyret og skulle være godt nok opplært til å vite at vi ikke skal lefle med den slags type holdninger overfor velgerne, sier Erna Solberg til nrknyheter.no.

Det er imidlertid for sent å trekke Fiskerstrand fra Høyres lister før valget, og hun stiller dermed til valg.