– Krenkende med nakne damer

De som bruker Voksenopplæringa på Notodden blir altså møtt av dette bildet. Som opprinnelig har vært en reklame for effekten av myggolje, skriver Telemarksavia.

Over bildet er det nemlig klistret opp en lapp der det står «Blåbæra var ekstra fin i år».

– Har du fått noen reaksjoner noen gang?
– Aldri, tvert i mot. Det har egentlig bare vært morsomt.

– Jeg har ikke tenkt veldig på det. Hele saken kom overraskende på meg. Når det er sagt – føler noen seg støtt av bildet – så skal jeg fjerne det umiddelbart. Det har jeg ingen problemer med, sier Løken.

Faksimile fra Telemarksavisa.

– Krenkende med nakne damer
Lederen av likestillingsutvalget på Notodden, Merethe Waldean (Frp) – finner plakaten med de nakne damene krenkende.

Hun mener bildet blir helt feil i forhold til jobben Øyvind Løken har som leder av Voksenopplæringa og som tidligere leder av Flyktningtjenesten.

Dette er ikke første gangen det reageres på bilder og tegninger på offentlige kontor. I Trondheim ble det for en tid tilbake rabalder da det i kantinen på politistasjonen i Trondheim sentrum i lengre tid hadde hengt en tegning av en tidligere ansatt i utlendingsavsnittet, plassert i en stor gryte med dansende mørkhudede kannibaler rundt. I en snakkeboble står teksten «Vær så snill, dere må tro meg. Jeg har sluttet på Utlendingsavsnittet».

I overvåkingsrommet i arresten på politistasjonen hang også en Muhammed-karikatur med en tekst med rasistisk innhold. Nå er tegningene borte