– Politiet fjernet ikke rasistiske plakater

0Shares

Videre bærer plakaten en tegning av en farget mann med overskriften: Etterlyst for voldtekt.

–  Min venninne og jeg gikk rett til politiet for å gjøre dem oppmerksomme på plakatene. Jeg forventet da at politiet sørget for å fjerne dem, sier Lyle Sturzrehm til Fredrikstad Blad.

– Vi kom til dit litt etter midnatt og jeg må si jeg synes det var merkelig at politiet ikke kunne rykket ut og fjernet plakatene på de to timene som var gått etter at Gladys slo alarm, sier Gard Jakobsen som viser frem en hel bunke han var med å ta ned. 

Hun ville ikke at andre skulle oppleve smerten som hun følte da hun så plakaten. Sammen med kameraten Jakobsen bestemte hun seg å ta ned plakatene selv.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for at slike holdninger ikke utvikler seg i byen vår, sier påtroppende ordfører Eva Kristin Andersen (Frp).

– Overskriften på plakaten lyder “Norge fritt Norge hvitt” hva synes du om det?
– Dette her er rasisme! Og jeg forstår godt at innbyggere i Fredrikstad, som opprinnelig kommer fra andre land, blir lei seg når de blir møtt av slike plakater i parken, uttaler Andersen.

– Ble sannsynligvis ikke prioritert
Det sier politiet i Fredrikstad. – Jeg kan ikke på stående fot kommentere hvorfor man ikke straks kastet alt man hadde i hendene og rykket ut for å rive ned plakatene. Sannsynligvis ble ikke dette prioritert, opplyser Geir Kristiansen som er leder av etterforskningsavdelingen ved Fredrikstad politikammer.

Fredrikstad politistasjon har foreløpig ikke kommet lenger når det gjelder undersøkelsen av de rasistiske plakatene i Kirkeparken, sier Kristiansen.

Politiet har enda ikke kommet i gang med etterforskningen.

Plakater i Halden
Også i Halden fikk innbyggere et flyveblad fra det politiske partiet NorgesPatriotene. – Etter mitt syn er innholdet sterkt rasistisk, ikke minst tegningen det er illustrert med. Her framstilles muslimer med en bombe i turbanen, sier RV-leder i Halden, Jan Tore Harlyng til Halden arbeiderblad. Han  ser en klar parallell til den mye omtale Muhammed-karikaturen i Sverige.

NorgesPatriotene er registrert som et politisk parti i Brønnøysundregisteret, og de tar sikte på å stille lister ved stortingsvalget om to år. Partiet har kun ett punkt på partiprogrammet: Stopp innvandringen.