Dramaet i Sofienbergparken ble Årets Bilde

Etter utdelingen av årets bilde pris på Oslo Nye Teater, sa vinneren at hun syntes det var utrolig stort og overveldende å få prisen, ifølge journalisten.no.

– Det var tilfeldig at jeg var i Sofienbergparken. Jeg er veldig glad for at jeg kunne være der og dokumentere hva som skjedde med Ali, og slik sette dagsorden med saken. Jeg er glad for at det gikk bra med ham. Dessuten håper jeg at debatten om det som skjedde vil fortsette, sa Drefvelin til Journalisten.

Skulle grille
Mandag 6. august kom hun fra jobb i magasinet Kvinner og Klær (KK) for å grille i Sofienbergparken, da dramaet med Ali Farah fant sted, fortalte Drefvelin Journalisten i sommer.

Drefvelin har foto- og journalistutdannelse fra England og har arbeidet i Budstikka og KK etter utdannelsen.

Proff jobb
Juryen skriver ifølge i journalisten.no dette om vinnerbildet  «Forlatt av ambulansen»: 

«Bildet viser oss med kraft hvor viktig det er at fotografer er til stede når det skjer. Uten dette bildet hadde dette ikke havnet i nyhetene. Kunne en tilfeldig forbipasserende med mobilkamera ha fotografert hendelsen på denne måten? Neppe. Det fotografiske blikket gjør forskjellen. Innenfor rammen fortelles en fortettet historie om sommer, ulykke, intenst sinne og fortvilelse. Først når vi har sett en stund, får vi øye på mannen på bakken. Akkurat slik var det.»