-Innvandrerkvinner må bryte barrièrer

0Shares

IMDis arrangement «Kvinner er kvinner best» skal holdes på Chat Noir på kvinnedagen lørdag 8. mars og finansminister Kristin Halvorsen skal åpne arrangementet, ifølge IMDi.no.

Konferansen «Kvinner er kvinner best» skal i år handle om barrièrer innvandrerkvinner møter i arbeidslivet. Prosjektlederen for arrangementet, Herdis Nundal, sier til Utrop at de ønsker å sette fokus på arbeidsliv, innvandrerkvinner og hvilke barrièrer de møter.

Presentere forbilder
– Målet med arrangementet er at vi skal bruke gode krefter og gode ideer til å finne ut hvordan vi kan bidra til å øke innvandrerkvinners deltakelse i arbeidslivet. Vi ønsker å vise gode eksempler, ved å presentere kvinner som har lykkes i arbeidslivet og som kan være forbilder for innvandrerkvinner. Det er mange innvandrerkvinner som ønsker å komme ut i arbeidslivet, sier hun.

Hun sier at tanken bak arrangementet er at kvinner må bryte med egne barrièrer som kommer fra familien samtidig som de barriene de møter fra samfunnet.

Arbeidsressurs
– Innvandrerkvinner er en arbeidsressurs og vi ønsker at de som allerede er i arbeidslivet kan både utvide sitt nettverk og vise solidaritet med de som ønsker å komme i arbeid, forteller hun.

Kvinnene som skal delta på arrangementet er alt fra Kristin Halvorsen som er den første kvinnelige finansministeren i Norge, til en somalisk kvinne som har tatt bussertifikatet. I tillegg kommer den kjente pianisten Natalia Strelchenko og Tahira Iqbal, en pakistansk kvinne som møtte motstand fra familien og måtte kjempe for å komme ut i arbeidslivet.