Terrortiltalt nekter straffskyld

Arfan Q. Bhatti er den første i Norge som er tiltalt for å ha brutt de nye terrorbestemmelsene i straffeloven. Det skriver vg.no.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Ifølge vg.no er det første gang Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i retten siden tiltalen mot Arne Treholt. PST mener de har sterke og viktige bevis mot Bhatti: et lydopptak av en samtale mellom Bhatti og en kompis under en kjøretur sommeren 2006.

PST mener at det var under den kjøreturen at Bhatti og en medtiltalt planla ett eller flere terronangrep på Israels og USAs ambassader i Oslo.

Bhatti mener PST har feiltolket innholdet i opptaket.

– De har forvrengt og mistolket samtalen. Det er så feil som det kan bli, sa Bhatti i retten på mandag.

Nekter straffskyld
Han mener videre at samtalen som fant sted i bilen var en prat mellom venner, og at PST ikke hadde noe med denne å gjøre. Bhatti, som har vært under overvåkning fra PST siden han ble pågrepet med våpentegninger i Tyskland i juni 2006, nekter for så godt som alle punkter i tiltalen. Han innrømmer imidlertid å ha løsnet 17 maskingeværskudd mot privatboligen til en av de involverte i pyramidespillet T5PC (The 5 Percent Community). 

Bhatti er også tiltalt for å ha avfyrt minst 13 skudd mot den jødiske synagogen i Oslo i september 2006. Han er dessuten tiltalt for drapsforsøk på fire personer og for planlegging av verditransportran, samt for falsk anmeldelse til politiet.

De andre to som er tiltalt sammen med Bhatti, en etnisk norsk og en norsktyrker, nekter begge straffskyld.