Norsk-tysk-filippiner ny FpU-leder

0Shares

 

17-år gamle Marie Peter er ikke som tenåringer flest. Til daglig går hun på Frederik II skole i Fredrikstad, hvor samfunnskunnskap er yndlingsfaget. Nå har hun gått et skritt videre og gjort alvor av interessen. Hun er nemlig blitt nybakt leder i lokalforeningen til Fremskrittspartiets Ungdom.

– I politikken er det skole, skatt og avgifter, samt innvandring fanesaker, sier den nyvalgte ungjenta selvsikkert til Fredrikstads Blad.

Peter har filippinsk mor og tysk far. Hun meldte seg inn i Frp etter å ha fulgt samfunnsdebatten, men får ofte reaksjoner på at hun som flerkulturell har meldt seg inn i partiet.

– Jeg svarer at de må lese partiprogrammet. For ungdommer med utenlandsk bakgrunn er det ikke noe som helst problem å være med i FpU, hevder hun overfor Fredrikstads Blad.

Gledelig overrasket
Utrop har snakket med lokalpolitiker og partifelle Mezhyar Keshvari. Han virket gledelig overrasket da vi informerte han om den ferske nyheten fra plankebyen, som han faktisk ikke helt hadde fått med seg.

– Oj, dette hørtes flott ut, var hans første reaksjon.

Keshvari hevder andre politiske partiers argumentasjon og beskyldninger om at Frp er et innvandringsfiendtlig parti holder ikke mål lenger.

– Vi har jo allerde fra før norsk-inderen Himanshu Gulati, som er nestformann i Akershus FpU, og ser at stadig flere med flerkulturell bakgrunn som blir medlemmer. Jeg ser dette som et tegn på at vi som innvandrere begynner å se baksiden av medaljen og opplever konsekvensene av en feilslått innvandringspolitikk.

Ingen hvit mannsbastion
Norsk-pakistanske Farida Amin er sekretær for regionskontoret i Oslo FrP. Vi spurte henne om hun trodde at det å være jente og ha flerkulturell bakgrunn, som i Marie Peters tilfelle, kunne være et hinder i et parti som tradisjonelt sett har blitt sett på som en “etnisk norsk mannsbastion”.

– Soleklart nei. Jeg synes dette er en helt feil oppfatning. Vi i Fremskrittspartiet er opptatt av å få dyktige representanter på rett plass i partiet. For oss spiller det ingen rolle om du er kvinne eller mann eller hvilken etnisk bakgrunn du har. Hvordan kan vårt parti bli sett på som “etnisk norsk mannsbastion” når vi har en kvinnelig formann?, spør hun retorisk tilbake før hun legger til:

– Vi har alltid vært og vil alltid være for folk flest, konkluderer hun.