Drapstruer filmskaperne bak filmen om Vigrid

0Shares

Det siste oppgjør er skrevet, produsert og regissert av 18-åringen Tommy Myrbostad, sammen med medprodusent Anders Eikeland. SOS Rasisme Molde har støttet filmproduksjonen med 10 000 kroner.

I Oslo tingrett besluttet tingrettsdommer Finn Eilertsen at Heians begjæring ikke tas til følge. Retten viser til at terskelen for forhåndssensur skal være høy. Dermed blir filmen liggende ute på YouTube.

Videre trekker retten frem at NorgesPatriotene selv tar i bruk sterke virkemidler. Blant annet har organisasjonen lagt ut manipulerte bilder på internett av Anders Eikeland med en pistol mot hodet, samt at Heian er domfelt for drapstrusler rettet mot Justisministeren.

En representant fra Norgespatriotenes sentralstyre har kommet med en drapstrussel på VGs Nettby. Han skriver “jeg kommer til å drepe tommy og anders vis jeg ser de”:

– Når de som roper høyest om ytringsfriheten i Norge, drapstruer sine motstandere fordi retten ikke er enige med dem, er dette skremmende. Vi vil ikke la oss true av slikt, sier Eikeland som skal anmelde trusselen.

Her kan du se filmen: