Nynazister kan stå bak skyteepisode mot asylmottak for barn

Store politistyrker rykket ut til Hvalstad asylmottak for mindreårige asylsøkere etter en skyteepisode.

En 16-år gammel gutt fra Somalia skal ha blitt truffet av et prosjektil da det ble skutt gjennom veggen på et av husene på mottaket og er livstruende skadet.

Alle som bor på mottaket er barn mellom 15 og 18 år. – Jeg kommer fra Somalia, et land i krig. Jeg trodde at Norge var trygt men det finnes gærninger her også, sier et av barna til VG Nett.

Skuddene falt på Quislings fødselsdag. Politiet utelukker ikke at nynazister står bak.

Politiinspektøren Einar Aas i Asker og Bærum politidistrikt slår derimot fast at skyteepisoden ikke var tilfeldig.

– Skytingen var nok ikke rettet direkte mot gutten, men den var direkte rettet mot asylmottaket, sier Aas til Dagbladet.

Innsatsleder Thor Arne Bakken sier til TV2 at ammunisjonen som er brukt er av typen 7.62 mm helmantlet kule. Denne passer i militærets AG-3 og jaktrifle.

Nynazister fikk arv
Høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad, en kjent motstandsmann ville nylig gi kvart million kroner til mannen som drepte Benjamin Hermansen. 26. januar 2001 ble 15 år gamle Benjamin Hermansen knivdrept på Holmlia i Oslo. Ole Nicolai Kvisler ble dømt til 17 år i fengsel for det rasistisk motiverte drapet.

Blant de øvrige mottakerne er den profilerte jødehateren og nazisympatisøren Tore Tvedt, som skal få 50.000 av arvebeløpet.

Partiet NorgesPatriotene og lederen Øyvind Heian ble tildelt til sammen 500.000 kroner. Heian er tidligere dømt for å ha drapstruet justisminister Knut Storberget.

FrP vil bure inn asylsøkere
For bare to dager siden annonserte FrP at dersom partiet får regjeringsmakt blir asylpolitikken blant det første som prioriteres. Antall asylsøkere vil FrP reduseres med 90 prosent. Asylsøkende bli plassert i et lukket asylmottak når de kommer til landet.

– Vi vil etter hvert begynne å endre lover. Vi har en helt ny utlendingslov liggende klar i skuffen. En av tingene der er at vi vil avgrense asylsøkernes mulighet til å bevege seg fritt, sier innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Frp til Dagbladet.