SOS Rasisme utlover dusør

SOS Rasisme utlover nå en dusør på kr. 10 000,- til den eller de som sitter på informasjon som fører til en pågripelse av attentatmannen som 18. juli skjøt mot Hvalstad asylmottak.

– Det er svært viktig å få oppklart denne saken, for den 16 år gamle gutten som ble truffet men også for asylsøkere i hele Norge som har blitt skremt av det avskyelige angrepet, det sier leder i SOS Rasisme Trond Thorbjørnsen.

– Uansett hvem som står bak er dette en avskyelig handling som må føre til strenge straffereaksjoner. Vi må vise nulltoleranse ovenfor rasistisk motivert vold, og samtidig vise tydelig solidaritet med asylsøkerne, sier Thorbjørnsen.

– Alle kan sitte på viktig informasjon
Med dusøren håper SOS Rasisme at folk som mener å sitte på verdifull informasjon får enda en ekstra motivasjon til å hjelpe politiet i sin etterforskning.

– Politiet har sagt klart at rasisme er et hovedspor i saken, og sjekker blant annet alibi for kjente rasister i tidsrommet da skuddene falt. Både naboer og andre som kjenner til potensielt voldelige rasister kan sitte på relevant informasjon, mener Thorbjørnsen.

Dusøren utbetales til den eller de som kontakter SOS Rasisme med tips som kan hjelpe politiet fram mot en pågripelse.

Hvorfor skal de som sitter med informasjon komme med dette til SOS Rasisme og ikke til politiet som sitter med alle sporene?

– Vi vil selvlsagt at folk skal komme med sånne tips til politiet, men når vi
mener alvor med denne dusøren så må folk også registere seg hos oss. Om de
ringer først til politiet og så til oss eller gjør det omvendt er ikke viktig.
Det som er viktig er at vi får frem flere tips til politiet, sier Thorbjørnsen.