– Folk kjenner ikke reglene

Ønsker du å bli norsk statsborger må du bevise at du har hatt 300 timer med norskundervisning, eller ta en eksamen, melder Aften. Men politiet tviler på at folk kjenner de nye reglene.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Fra 1. september må alle søkere mellom 18 og 55 år dokumentere at de har hatt norskundervisning i 300 timer. Har man ikke det, må man ta “eksamen”, melder Aften.
Utlendingsavsnittet ved Oslo politidistrikt har ikke merket en økning i søknader, og begrunner dette ovenfor Aften med at det er fordi regelen er ennå ikke kjent blant folk.

– Jeg tror ikke folk flest vet om disse endringene, sier Anne Dahl, avdelingsleder i Utlendingsavsnittet ved Oslo politidistrikt til Aften.

Aften skriver videre at for å dokumentere kunnskapene, må du enten bestå Norskprøve 2 eller Norskprøve 3 som kan tas hos Folkeuniversitetet eller voksenopplæringen.

STATSBORGERSKAP: Vanskeligere å få fra 1. september.

Har du fått oppholdstillatelse fra og med 1. septemer 2005 blir det i tillegg stilt språkkrav når du skal søke om bosettingstillatelse. Men leverer du søknaden før 1. september, slipper du unna disse kravene.