Fikk 21 000 for fem måneders jobb

0Shares

På avreisedagen fikk han i tillegg 15.000 kroner fra arbeidsgiveren, angivelig etter en del eksternt press. Etter fem måneders arbeid, ofte med svært lange dager, har altså Mihail Botezatu fått utbetalt 21.000 kroner i lønn, skriver rbnett.no.

48-åringen snakker verken norsk eller engelsk, men hans venn og hjelper Terje Heggdal kjenner historien inngående. Han snakker russisk og hjalp Botezatu med et lite lån slik at han fikk kjøpt seg flybillett hjem.

– Han har i stor grad livnært seg på fisk som han selv har fisket, sier Terje Heggdal til Romsdals Budstikke.

Ifølge Heggedal bodde Botezatu i en de to første månedene, men at av økonomiske årsaker måtte han siden flytte over i ei campingvogn.

Heggedal forteller at Botezatu flere ganger har bedt sjefen om å sette inn penger på kontoen til kona og hevder at arbeidsgiveren nå skylder Botezatu rundt 100.000 kroner netto. 

Arbeidsgiveren forklarer situasjonen slik overfor avisen:

– Mihail skal få pengene, men jeg er litt avhengig av å få inn penger selv. Blant annet har jeg ikke fått betaling for en stor leveranse, som jeg absolutt skulle hatt oppgjør for. Mihail er en flink og hardtarbeidende mann, og han skulle få penger hvis han ville ha. Men han ville samle opp alt i én sum.

Les rbnett sin sak her.