Lær å kjøre på ditt morsmål

På et kontor på Grønland ligger det en annerledes kjøreskole, Oslo trafikkskole. Her har Danny Ghazanfar Chaudhry (bildet) startet trafikalt grunnkurs for klasse B på fire forskjellige språk; urdu, punjabi, norsk og engelsk. I tillegg tilbyr han førstehjelpkurs.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Chaudhry driver skolen og står for opplæringen selv, tre timer, fire kvelder i uken. Han vil gi et tilbud hvor man kan lære og forstå kjørereglementer bedre.

Her kan du ta grunnkurs i kjøring på fire språk: urdu, norsk, punjabi og engelsk. Foto: Victoria Uwonkunda

– Jeg ønsket å gi mennesker som har språkproblemer et annet tilbud, sier Chaudhry til Utrop. Han har omlag 16 studenter ved hver samling og enkelte ganger blir han oppringt av andre kjøreskoler i Oslo og omegn som ønsker å sende sine elever til han.

– Så langt har vi mottatt veldig bra respons og det er jeg fornøyd med, sier han.

Etter endt kurs er det ingen test eller prøve, og nå vurderer Vegdirektoratet  å droppe trafikalt grunnkurs for alle over 25 år, melder Aften.

– Vi har et forslag ute på høring om å droppe kravet om slikt grunnkurs for alle over 25 år, sier årdgiver i Vegdirektoratet, Anne Berit Stavseth til Aften. Stavseth presiserer at det ikke er på grunnlag av språkproblemer direktoratet ønsker en endring.