“Han skal vi ikke ha i bilen uansett hvor hardt slag og tenna har gått”

"Det blir sikkert masse klager av detta". Det sa Schjenken til AMK-sentralen etter at han sammen med partneren hadde forlatt Sofienbergsparken der Ali Farah lå skadet.

17:21:41 ringer ambulanse 5-2 til AMK. Ambulansepersonell 2 forklarer B på AMK at de har dratt fra stedet, og at de får skrive en ordentlig journal. Han sier at pasienten har fått et slag over nesen og ligger nede. Han “blør og ynker seg og alt mulig sånn”…”også bare reiser han seg opp når vi tar tak i og hjelper han i armene, og så bare plutselig drar’n fram snurrebassen og bare pisser over beina på meg, og bortover bilen våres.”

Han sier videre at han har konferert med politiet og sagt at det er et ordensproblem.

“Han skal vi ikke ha i bilen. Når han miger meg på beina, der går grensa, uansett hvor hardt slag og tenna hans har gått.”

“Det blir sikkert masse klager av detta”.

Det er Erik Schjenken som står for mange av de forutinntatte uttalelsene i Sofienbergsparken som den som nevnes ovenfor. Han stod nylig fram i Aftenposten og beklaget at han gjorde en feil, men nekter for at han er rasist.

Her hele lydloggen som holdes hemmelig og som TV2 har fått tak i.

Ali Farahs advokat Helge Hjort har skrevet et innlegg i Aftenposten.

– Lydloggen forteller noe om hva som ble sagt under utrykningen. Den etterlater liten tvil om at sjåførene lot seg styre av sin forutinntatthet, mot dem som går i Sofienbergparken, hva de gjør der og hva de får i seg. Viktigere enn å sette navn på sjåførenes fordommer, er at de opptrådte helt forkastelig. De etterlot et medmenneske i forkommen tilstand i en park, skriver han.

Hjort anklager også Ullevål sykehus for å prøve å slette loggen.
– Lydloggen er blitt offentliggjort og avspilt i mediene. Dette har fått Ullevål sykehus til å slå til lyd for at lydlogger bør slettes, for de kan komme “på avveie”. Det er et forstemmende utspill. Når skal Ullevål lære? skriver han.

Hva mener du om Ali Farah-saken? Kommenter nedenfor.