Trekker seg i protest mot Skeiv Verden

0Shares

Det var på et styremøte i går kveld at Kaltham Alexander Lie kunngjorde at han trekker seg fra Skeiv Verden, fordi han er uenig i strategien til nettverksgruppa. Lie kom til at han hans egne mål er såpass forskjellige fra Skeiv Verden sine mål at han ikke lenger kunne være medlem.

– Skeiv Verden tenker dialog og ikke politikk. Det er bra med dialog, men når religiøse kaller oss for umoralske syndere, mener jeg vi bør slå tilbake, sier Kaltham Alexander Lie til utrop.no.

Holder ikke munn
Selv tar han til motmæle mot homofobe uttalelser uavhengig av om de kommer fra religiøse eller ikke, noe han til fulle har vist i nettdebatten om Skeiv Verden som har rast på utrop.no de siste dagene.

Men nå orker han ikke lenger å være med i en gruppe hvor flertallet er uenige med ham. Kaltham Alexander Lie har fått nok

– Jeg finner ikke min plass i Skeiv Verden. Systemet passer meg ikke. Jeg har den siste tiden kjempet både mot medlemmer i Skeiv Verden som kjefter på meg og anklager meg for å presse dem til å stå fram og mot religiøse som kommer med fordømmende uttalelser, sier Lie.

Enig med Sara
Han understreker at han verken er motstander av religion generelt eller islam spesielt, men at han ønsker å ta et oppgjør med dem som undertrykker kvinner og homofile i religionens navn. Slik sett er han veldig på linje med Sara Azmeh Rasmussen.

– Jeg er 100 prosent enig med Sara. Vi har samme mål. Man kan ikke sette familien over menneskerettighetene, sier Lie.

Redde for religiøse
Han mener mange er redde for å si sin mening fordi de religiøse styrer dem.

– De religiøse sier en ting til regjeringen og noe annet til sine egne. Vi må tørre å si vår mening og vise ansikt, sier Lie, som ikke utelukker at han kan gjøre comeback i Skeiv Verden dersom strategien deres endres.

Ingen i ledelsen i Skeiv Verden ønsker å kommentere Kaltham Alexander Lie sin avgang som styremedlem