TV 2 får medhold

Den ikke navngitte ambulansesjåføren i Ali Farah-saken tapte mot TV 2. Pressens Faglige Utvalg (PFU) frikjente tirsdag kanalen for brudd på god presseskikk, melder Dagbladet.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Kollegaen til ambulansesjåføren Erik Schjenken klaget TV 2 inn til PFU for å ha offentliggjort opptak av samtalen mellom ambulansen og AMK-sentralen.

Gjennom sin advokat mente sjåføren at TV2 hadde publisert lydopptakene uten å fordreie stemmen hans, og dermed gjort ham identifiserbar i sitt nærmiljø. I motsetning til hans kollega Schjenken har ikke klageren stått fram i mediene.

PFU mener TV 2 var i sin fulle rett å publisere lydloggen for dermed å gi publikum økt innsikt i den mye omtalte hendelsen.

Ambulansesjåføren mente TV 2s reportasjer sendt 9. og 10. april i år var ubalanserte og satte sjåførene i dårlig lys. PFU tar ikke dette til følge og mener det er en viktig del av det journalistiske arbeidet å velge hvordan man vil presentere et forhold. Denne vinklingen, det å velge ståsted, er også et presseetisk valg.

PFU mener derimot TV 2 kunne ha anstrenget seg ytterligere for å få kommentar fra sjåførene eller deres advokater. Men helhetlig mener PFU at TV 2 ikke brøt god presseetikk.