Chaudhry kan danke ut Holmås

Nominasjonskomiteen i Oslo SV har nå levert sitt endelige forslag til liste. Nyinnmeldinger i partiet kan imidlertid gi Chaudhry overtaket i nominasjonskampen.

Listen, som skal vedtas på nominasjonsmøtet 9. desember, ligger nå til høringsrunde i partiet. Det er sterk uenighet  Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry, og tar for den saks skyld hensyn til dissensen med å ha begges navn på blokken.


Kjemper for viktig annenplass på SVs nominasjonsliste til neste års stortingsvalg: Akhtar Chaudry.

Verving kan avgjøre valg

Tiden frem til nominasjonsmøtet blir veldig spennende. Valgkomitéen er splittet: 12 medlemmer går inn for Holmås, mens seks står bak Chaudhrys kandidatur. Ifølge Aftenposten kan imidlertid nyinnmeldte i SV avgjøre nominasjonsvalget til fordel for norsk-pakistaneren. Fylkessekretær Ane Fidjestøl sier til avisen at partiet har registrert 100 nye medlemmer siden 1. oktober.

En sentral person i Chaudrys kampanje, som opererer nettsiden www.akhtarpaatinget.no sier til Aftenposten “at dette er en kamp som vi skal vinne”. SVs innvandringspolitiske talsmann Rolf Reikvam vil imidlertid ikke uttale seg til avisen.

– Her får du ikke meg til å mene noe som helst, svarer han kort og kontant.