0Shares
Latest posts by Syeda Najiya Anwer, Allmennlære (see all)

Her er innlegget i sin helhet:

Vi er så stolte av at vi lever i et flerkulturelt og fritt land. Vi kan ytre meninger og si hva vi vil, selv ved å sprenge alle grenser. Vi viser det ved å brenne flagg eller hijab. Men hvor går grensen mellom ytringsfrihet og diskriminering av andres religion og frihet? Nok er nok! Hvem har gitt noen rett til å fortelle meg eller de som velger å gå med hijab at det er undertrykkende? Hvorfor skal et klesplagg skape så stor debatt og skape uro i samfunnet? Vi må nok slutte å kalle Norge for et flerkulturelt eller fritt land. Det er heller et fritt land for nordmenn.  

Jeg synes virkelig synd på Sara Azmed Rasmussen. Hun vet ikke selv hva hun har gjort, står fram og sier at ”jeg visste ikke at jeg kommer til å såre så mange”. Da synes jeg at hun burde ha tenkt nøyere gjennom dette, før hun utførte noe så sårbart. I programmet Tabloid i TV2 så vi klart at hun selv ikke visste hvorfor hun gjorde det, hun ga i alle fall ikke noe klart svar på det. Hun sier ”at ved å ha et hodeplagg blir kvinner gjort til objekter”. Hvordan blir kvinnene presentert i media og reklamene i dag, som sex objekter? Er dette frihet? er det dette kvinnene ville oppnå med friheten sin? Hvis det er frihet, så vil jeg ikke være en del av denne frihetsdefinisjonen.  

Jeg blir gang på gang skuffet over hvordan politikere klarer å gjøre slike tabber. Politiker Arild Stokkan Grande (Ap) stod ved siden av henne mens hun brente hodeplagget sitt. For mange er det ikke bare et plagg, det betyr mye mer. Kan politikerne og andre som prøver å ta fra meg friheten slutte å misbruke andres verdier for å skaffe oppmerksomhet? Det er nok av konflikter i verden. La oss være i fred!