Ønsker integreringskommisjon

0Shares

KrF-leder Dagfinn Høybråten foreslår i et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at regjeringen tar initiativ til å sette ned en tverrpolitisk integrerings-kommisjon med representanter for alle partier på Stortinget. Høybråten mener at kommisjonen blant annet må arbeide tett med innvandrerorganisasjonene. Kommisjonen bør etter hans mening drøfte tiltak knyttet til oppvekstmiljø, arbeidsliv, språk og kultur og religion, skriver NTB.

– Målet må være å få til integrering som øker deltakelse i arbeid, utdanning og samfunn. Her må vi få til en toveis prosess med gjensidig respekt og toleranse mellom majoritet og minoriteter, skriver Høybråten i brevet som nyhetsbyrået refererer til.


Svada

Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari mener initiativet fra KrF-lederen er tullete og lite gjennomtenkt.

– Når Kristelig Folkeparti selv hadde regjeringsmakt og ikke klarte å få til noe særlig på integreringsfeltet, så må de ikke forvente at andre partier må gjøre jobben for dem, svarer han på Utrops forespørsel.

Norsk-iraneren synes det høres kontraproduktivt ut å sette opp en kommisjon bestående av alle partier når partiene selv har så divergerende synspunkter på dette området.

– Vår erfaring med såkalte tverrpolitiske forlik og tverrpolitiske tiltak, enten det skulle gjelde energi, kriminalitet eller innvandring, er at det ikke kommer noe annet ut enn politisk korrekt svada, sier Keshvari tørt.

Sterke meninger
Når vi klargjør overfor Keshvari at han kan vente seg eventuelle reaksjoner etter å ha uttalt seg så sterkt om et politisk forslag, svarer han med å si at da hadde det ikke vært behov for ulike partier og ulike politiske løsninger.

Hvis en slik integreringskommisjon skulle komme i gang før eller senere, vil Frp være en del av denne?

– Akkurat det er ikke opp til meg å bestemme. Her er det partiet som må ta opp forslaget i plenum og så bestemme seg hva de skal gjøre videre i saken.