Omstridt komiker lot seg bli korsfestet

0Shares

Komikeren John Safran (36), kjent i Australia for sine svært omstridte og outrerte påfunn, lot seg bli naglet til korset sammen med flere andre personer under det årlige påskeritualet på langfredag i San Pedro Cutud på Filippinene, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

Safran, som selv vokste opp i en konservativ ortodoks jødisk familie, ble filmet mens han gjennomførte korsfestelsen og måtte fraktes til en legetelt. Ifølge planene skal det svært kontroversielle innslaget vises i programmet “John Safran’s Race Relations” som skal vises på TV-kanalen ABC senere i løpet av året.

Komikeren er ikke ukjent med å bruke ekstreme virkemidler i søken etter høye seertall. Safran har blant annet løpt halvnaken gjennom Jerusalems gater og i 2004 prøvde han å infiltrere Ku-Klux Klans avdeling i California.

Kirkelig kritikk

Fader Gary Rawson, som leder Ashfield Canterbury menigheten i Sydney, mener Safran sender feil signaler om katolisisme, tro og religion til seerne med å ha såpass stort fokus på et ytterliggående rituale.

– Hverken kirken eller jeg personlig ønsker å oppfordre noen som helst til å nagle seg til korset. Selvskading er feil uansett, var den geistliges krasse kommentar til AFP.

Sjefdirektør i ABC (Australian Broadcasting Corporation), Kim Dalton, avviser noe av kritikken, og mener Safrans har kommet med et sterkt og utfordrende bidrag som er viktig i utforskningen av tros- og kulturforskjeller.

– Sånt kan bare han (Safran) finne på, sier Dalton til AFP.