Nasjonalister forsøkte å ødelegge antirasistisk markering

0Shares

Initativtakerne bak “Stopp Muslimhetsen” holdt fredag ettermiddag en fredelig markering foran Stortinget. Noen få hundre meter unna holdt en håndfull motdemonstranter, under ledelse av Arne Tumyr i organisasjonen Stopp
Islamiseringen av Norge (SIAN), en egen motdemonstrasjon. Under paroler som “Nei til islam, ja til frihet” og “Islam er vold, diktatur og krig”, ble de fremmøtte motdemonstranter møtt med skjellord og unison piping.

– Norske muslimer ønsker ikke dialog, men å ta over Norge istedet. Folk som prøver å konvertere blir utstøtt av sitt eget miljø, sa Tumyr mens en stadig mer aggresiv folkemengde overdøvet ham med rop som “gå hjem”  og “ingen nazister i våre gater”.

Etter demonstrasjonen måtte de antimuslimske motdemonstrantene geleides av politiet til en ventende politibil og kjørt bort fra folkemengde på Karl Johan. Foto: Claudio Castello

Vi er mennesker, ikke merkelapper
Tidligere på ettermiddagen, under de første appellene på Grønland torg var tonen preget av at norske muslimer er for ytringsfrihet basert på respekt for hverandre og en saklig og fordomsfri religions- og samfunnsdebatt.

– Muslimhets er vår tids form for rasisme, en slags hets som brukes av makteliten til å påvirke politiske valgprosesser og til å vende oppmerksomheten bort fra virkelige sosiale problemer. Nå i et flerkulturelt Norge er det viktig å møte hverandre som mennesker og ikke som merkelapper, sa leder i Rødt, Torstein Dahle.

Hamza Elias, som er åpen homofil, troende muslim og tilknyttet organisasjonen Skeiv Ungdom, mente folk i et demokratisk Norge hadde en forpliktelse til å respektere hverandres meninger.

– Vi har alle sammen et kollektivt ansvar til å knuse fordommene, var hans budskap til folkemengden.

Sur Raja
Venstre-politiker Abid Q. Raja skulle egentlig holde en appell, men valgte heller å snakke rett fra levra i kjølvannet av det som skjedde på Egertorget. Han mente trakasseringen av motdemonstrantene var “kontraproduktivt”.

– Kjære blitzere og andre unge norske muslimer, takk skal dere ha! Ved å trakassere folk vi er uenige med verbalt og fysisk gir vi næring til enda mer muslimhets i Norge.

Han mente folk som Tumyr skulle heller ha blitt ignorert og tiet i hjel ved at folk ikke lot seg provosere og ikke møtte opp i motdemonstrasjonen.

– La rasistene få lov til å dumme seg ut og få ut all grumset. Vi som er norske muslimer og andre minoriteter må ikke synes synd på oss selv, sa han.