Anmelder Stopp Islamiseringen Av Norge

Antirasistisk Senter anmelder i dag Arne Tumyr, leder av Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) for overtredelse av rasismeparagrafen.

Grunnlaget for anmeldelsen er uttalelser Tumyr ga til TV2 under en markering SIAN avholdt på Egertorvet i Oslo fredag 22. Mai 2009. SIAN hadde fått tillatelse til å avholde en motdemonstrasjon mot markeringen ”Stopp Muslimhetsen” som foregikk ved Stortinget.

Tumyr ble intervjuet av TV2 og uttalte i intervjuet følgende: ”I en forsvarssituasjon er det klart at da har vi nøyaktig den samme situasjonen som vi hadde i 1940-1945. Da hadde vi valget om å enten underkaste oss disse overgriperne eller å gripe til våpen”.

– Det er viktig at samfunnet gir et klart signal om hvor grensen går i forhold til den demokratiske samfunnsdebatt. Å oppfordre til å ”gripe til våpen” mot en gruppe norske medborgere som sammenlignes med de nazistiske okkupanter – det er langt over grensen for hva et demokratisk samfunn kan akseptere, sier leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli i en pressemeldning.

Hele anmeldelsen kan du lese her.