– Vold er ikke tillatt i islam

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge (IRN), Shoaib Sultan, synes det er tragisk at mannen som overfalt et homofilt par på Grønland i Oslo brukte islam som unnskyldning for angrepet.

Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) gikk hånd i hånd langs veien der de bor da en mann i 40-årene kom bort til dem og sa at han ikke likte at de holdt hender og at Grønland var en muslimsk bydel.

Paret fortsatte å gå rolig oppover fortauet, men like etter kom mannen etter og sparket den ene av dem hardt bakfra. Da gjerningsmannen skjønte at kjæresten til han som ble sparket ringte politiet, stakk han fra stedet.

Ikke muslimsk bydel
Shoaib Sultan i IRN karakteriserer diskusjonen om hvorvidt Grønland er en muslimsk bydel som idiotisk.

– Det viktigste i denne saken er at bruk av vold er uakseptabelt og at norsk lov gjelder uansett hvor man er, sier Sultan, som ikke mener at Grønland er en muslimsk bydel.

Selv om han tror gjerningsmannen skjønte at han hadde gjort noe galt etter å ha angrepet det homofile paret, mener han det er tragisk at han brukte islam som begrunnelse for overfallet.

– Å bruke islam som unnskyldning for å gjøre noe galt gjør det hele enda verre. Det er å begå urett mot religionen, sier Shoaib Sultan.

Må få holde hender

Generalsekretæren vil ikke uttale seg offentlig om han egentlig mener at det homofile paret burde ha latt være å leie hverandre, men sier i stedet at ansvaret ligger hos den som angriper.

– Å si at to som holder hender gjør noe galt, blir veldig feil, avslutter Shoaib Sultan.

Les mer:
Anders (24) og Michael (33) ble overfalt fordi de holdt hender
– Homofile bør ikke holde hender på Grønland
– Slike muslimer gjør meg kvalm!
– Enhver skal få leie hvem man vil
– Det blir et intolerant samfunn i toleransens navn