Lanseringsmøte: Ny nettressurs om minoritetshelse

Nettstedet Mighealthnet Norge utarbeides for å samle informasjon om migranter, etniske minoriteter, urfolk og nasjonale minoriteters helse i Norge.

Den utgjør en del av et større nettverk, Mighealthnet, som for tiden er under utarbeidelse i 16 land. Prosjektet finansieres av EUs direktorat for helse- og forbrukerinteresser (DG SANCO). Mighealthnet Norge er tenkt som en ressurs for alle forskere, yrkesutøvere, beslutningstakere og brukere som er interessert i mer informasjon om migranter og etniske minoriteters helse.

I første omgang er målet for nettstedet å presentere hvilke forsknings- og fagressurser som faktisk finnes i Norge på feltet. Dette innebærer korte introduksjonstekster med litteraturlister og lenker til aktuelle institusjoner/forskningsprogrammer/informative nettsider etc. Hver av de 16 landene som er med i prosjektet lager sine egne nettsider med informasjon om tiltak og forskning i sine respektive land.

Nettstedet skal være tverrfaglig både i temavalg og presentasjon av kunnskap. For at nettsidene skal kunne bli et godt redskap for forskere og praktikere er man avhengig av en fellesinnsats. Redaksjonen ønsker tilbakemeldinger om hva som kan gjøres for å dekke brukernes behov, og oppfordrer derfor alle til å besøke nettsidene før lanseringen og komme med sine forslag til forbedringer på møtet.

Påmelding: Send e-post til NAKMI innen 24. august. [email protected] merk: påmelding. Arrangører: Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse (NAKMI) i samarbeid med Helsedirektoratet.

Servering: Kaffe, frukt og boller. (De som ønsker lunch før møte bes om å presisere dette i påmeldingen slik at kantinepersonalet kan ta høyde for dette i sine planer).

Program:
12.00-12.10: Helsedirektoratet og Arild Aambø (Leder for NAKMI og Prosjektleder for
12.10-12.40: Helsedirektoratet: Migrasjon og helse
12.40-13.25: David Ingleby (Professor of Intercultural Psychology in the Faculty of Social
and Behavioural Sciences, Utrecht University & Scientific coordinator for Mighealthnet):
MIGHEALTHNET – Origins and Aims.
13.45-14.15: Svein Blom (Statistisk Sentralbyrå): “Funn om helse fra SSBs
levekårsundersøkelse blant innvandrere 2005/2006 og ideer til videre analyse”.
14.15-14.30: Thor Indseth (Redaktør for Mighealth.net Norge) & Ragnhild Spilker (NAKMI,
medredaktør Mighealthnet Norge): Kort presentasjon av Mighealthnet, Hva finnes på
nettsiden? Hvem vil ha nytte av den? Hvordan kan man bidra til å videreutvikle den?
14.30-15.00: Åpent forum: Spørsmål og svar