Nordmann fikk flest stemmer i historisk tamilsk valg

F.v Bjørnar Moxnes, Panchakulasingam Kandiah, Jeyasri Balasubramaniam, Athithan Kumarasamy og Tharmaseelan Tharmalingam.
Foto: tamilvalg.com
Bjønar Moxnes fikk flest stemmer da tamiler gikk til valg for å velge representanter til Landsrådet for Eelam Tamiler i Norge (NCET). Moxnes fikk 1 864 stemmer.
0Shares

Hele 2 767 tamiltalende personer møtte opp på 16 valglokaler i ulike deler av Norge for å stemme fram deres kandidater til Landsrådet for Eelam Tamiler i Norge (NCET), ifølge en pressemeldning fra valgkomiteen.

Tamiler bosatt i Norge avholdt søndag direktevalg for å velge representanter til Landsrådet for Eelam tamiler i Norge. Alle tamiltalende i Norge kunne avgi stemme til de listede kandidatene. Valgkomiteen har nå offentliggjort resultatet fra valget.

På landsbasis har følgende fem representanter valgt inn på nasjonal liste:

   1. Bjønar Moxnes (1864)
   2. Panchakulasingam Kandiah (1767)
   3. Jeyasri Balasubramaniam (1483)
   4. Athithan Kumarasamy (1287)
   5. Tharmaseelan Tharmalingam (1243)

Bjønar Moxnes er nordmann og er den som fikk flest stemmer.
 
– Jeg tolker dette som et uttrykk for at tamiler i Norge sterkt ønsker samarbeid og kontakt med norske organisasjoner og miljøer. Jeg bidrar til å få den kontakten og til et forbedret samarbeid, sier Moxnes i pressemeldingen.

Moxnes forteller at han har fulgt med i situasjonen på Sri Lanka lenge og lært mer om konflikten. Han vil bidra spesielt til å få ut informasjon om det som skjer i landet.

Landsrådet for Eelam Tamiler i Norge er basert på demokratisk folkelig deltakelse blant Eelam tamiler i Norge. Målet er å tale tamilenes anliggender i Norge, på den internasjonale arenaen og hjemlandet.

Professor Ilango Balasingam, representant for valgkomiteen karakteriserer initiativet som et paradigmeskifte i det tamilske miljøet.
 
– Tamiler på Sri Lanka med støtte fra diasporaen har kjempet en militær kamp som har vart i mer enn 20 år. Og nå setter tamiler i Norge premissene for videre organisering globalt med å være først ute med etableringen av landsrådet, Balasingam.

I følge Balasingam er dette et pionerprosjekt som vil danne presedens for gjennomføring av liknende valg i andre land.

Ti representanter valgt inn på regionale lister:

Øst: Antall stemmer totalt: 2076
Sivaganesh Vadivelu (1600)
Rajendhrum Ponnuthurai (1597)
Sivarajah Vallipuram (1546)
Kannan Nagendram (1523)
Mary Florida Judin Francis (1470)
Rajaratnam Veluppillai (1465)

Midt: Antall stemmer totalt: 309
Rasakumar Kumarasamy (192)

Vest: Antall stemmer totalt: 130
Vijayshankar Asokan (118)

Søt / Sør-Vest: Antall stemmer totalt: 108
Reggie Davidrajuh (79)

Nord: Antall stemmer totalt: 59
Ruben Ayathurai (44)

Rådets mål, fordeling av mandater og regler for valg kan finne i vedtektene: http://www.ncet.no/doc/constitution_norsk.pdf

Valglokaler ble satt opp i Asker og Bærum, Drammen, Oslo, Lørenskog, Stavanger, Bergen, Hareide, Molde, Spjelkavik, Trondheim, Bodø, Narvik og Tromsø.