Norsk statsborger arrestert av terrorpolitiet på Sri Lanka

Sethurupan Nadaraja hevder å være journalist og redaktør.
Foto: Kjetil Hegna
Sethurupan Nadaraja, en norsk statsborger, ble arrestert 4. august og løslatt mot kausjon.
32Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Lokale medier på Sri Lanka melder at Sethurupan Nadaraja, som er norsk statsborger, er arrestert av Terrorism Investigation Department (TID), og nå løslatt mot kausjon.

Ifølge tamilske medier nord i landet skal Nadaraja ha drevet med utstrakt trakassering, utpressing og sjikane av politikere, dommere og andre enkeltpersoner gjennom to navngitte nettsider. Det er advokatforeningen i Jaffna som har anmeldt ham til politiet i Nelliady.

Nadaraja selv hevder i et brev omtalt i den engelskspråklige avisen Srilankan Guardian at anklagene er fabrikkerte og politisk motiverte.

Også i Norge har norsktamiler anklaget ham for sjikane.

Les omtale i Utrop i 2010: Tamiler trues på nett

Tilknyttet nedlagt nettside

Nadaraja var tilknyttet  Tamilnewsweb som nå er nedlagt. Overfor Utrop hevdet han at han ikke drev nettstedet selv men at han var journalist der. Dette til tross for at Nadarajas telefonnummer var det eneste som var oppgitt på nettstedet den gang.

Norges ambassade i Colombo bekrefter overfor Utrop at de er i kontakt med en norsk borger. Ambassaden gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, ifølge seniorrådgiver i Utenriksdepartementet, Per Bardalen Wiggen.

På grunn av lovpålagt taushetsplikt kan ikke Utenriksdepartementet gi ut nærmere detaljer utover dette.

I etterkant av artikkelen i 2010 ble Utrops redaktør utsatt for sjikane på samme nettsted. Utrops redaktør kontaktet Nadaraja og fikk fjernet artikkelen.