KrFU krever at Norge tar imot minst 3.000 flyktninger neste år

Vi må få gjennomslag på kvoteflyktninger. 3.000 kvoteflyktninger er det minste KrF kan godta, sier leder i Kristelig folkepartis ungdom, Martine Tønnessen.

– Bompengekutt var på Frps kvote, da må KrF få mer igjen på dette budsjettet, sier leder i Kristelig folkepartis ungdom, Martine Tønnessen til Dagbladet.

Bompengerunden har bundet opp «en masse penger ikke bare i dette statsbudsjettet, men i mange budsjetter framover», ifølge ungdomslederen.

– Da frykter jeg for KrFs gjennomslag. Mitt innspill er at vi må få gjennomslag på kvoteflyktninger. 3.000 kvoteflyktninger er det minste KrF kan godta. Klarer man å forhandle det opp, er det ønskelig og varmt velkommen. Mindre kan ikke KrF være med på, sier Tønnesen.

Hun viser til Granavolden-plattformen som ble framforhandlet da KrF gikk inn i Solberg-regjeringen, og sier hun er «ekstremt opptatt av at KrF skal få det de er blitt lovet på kvoteflyktningtallet».

– KrFU må ha misforstått Granavolden, 3.000 kvoteflyktninger er ingen minimumsgrense slik Tønnesen ønsker, det er et maksimumstak, sier formann Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets ungdom.