Norsk-pakistaner kan bli årets Oslo-borger

 
Lederen for MIRA-senteret, Fakhra Salimi (bildet), er med i kampen om "Årets Oslo-borger 2009". Hun er den eneste med flerkulturell bakgrunn som er nominert.
0Shares

52-åringen med opprinnelse i Pakistan var en av initiativtakerne til MIRA-ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner, som ble startet opp i 1989.

Nå, tjue år senere, kan hennes og senterets innsats krones med tittlelen “Årets Oslo-borger 2009”. Kåringen, som gjennomføres av Aftenposten og går ut på å premiere en enkeltperson som har utmerket seg med å gjøre en stor innsats for at byen skal være et godt sted å leve i. Salimi kjemper blant annet med skuespilleren Lise Fjeldstad og eks-rapperen Tommy Tee om den gjeve prisen, og er den eneste med minoritetsbakgrunn på listen over vinnerkandidatene.

Handler om Oslo

Hovedpersonen selv synes det er hyggelig, spennende og gøy å bli nominert. At hun er den eneste med ikke-vestlig bakgrunn blant kandidatene synes hun er helt i orden.

– Jeg er Oslo-borger og stolt vært det i 30 år. Her handler det ikke om farge, men om å være til for byen.

Vil du si at nominasjonen er en slags anerkjennelse av MIRAs sitt arbeid?

– Senteret gjør jo en innsats for hovedstadens minoritetskvinner. Vi ser det som viktigst å fokusere at det er nettopp kvinnenes eget arbeid blant sine egne som skal anerkjennes.