Velferd avhengig av økt innvandring

Mange EU-land har innført restriksjoner pÃ¥ arbeidsinnvandringen fordi de har stor arbeidsledighet selv. lead Mange små kommuner i Norge opplever stor befolkningsvekst og bedre tilgang til arbeidskraft i takt med innvandringen
Norge vil trenge flere arbeidsinnvandrere til å drive velferdsstaten. Og derfor trenger man en mer liberal politikk på dette området, hevder akademikere i Dagsavisen i et debattinnlegg.

Vi trenger langt større arbeidsinnvandring til Norge, skriver førsteamanuensis ved Høgskolen i Buskerud, Lars Petter Soltvedt, og førstelektor ved samme institusjon, Arnt Farbu, på debattplass i Dagsavisen.

Under parolen “innvandring er verdiskaping” påpeker begge at “en lite tilfredsstillende demografisk utvikling i Norge gjør at vi vil trenge flere folk utenfra for å kunne opprettholde vårt nåværende velferdsnivå”.

Heller ressurs enn belastning
Både Soltvedt og Farbu kritiserer dagens innvandringspolitikk og sier man må legge seg på en mer liberal linje. Norge må også i langt større grad fokusere på nykommerne som ressurs og integrere disse personene på en ordentlig måte, fremfor å se på de som en belastning for storsamfunnet.

– Vi må faktisk innse at innvandrere flest gjør en nyttig innsats i norsk arbeidsliv. Samtidig har vi samfunnet og arbeidslivet mye å lære når det gjelder evne og vilje til å utvise toleranse, respekt og
åpenhet for nye arbeidstakere, skriver akademikerne.

Hele debattinnlegget kan leses her.