Kritiserer Interpol for offentliggjøring

Interpol sprer frykt blant iranske flyktninger, mener Malaka Izzai.
Interpol har offentliggjort navn og bilde av iranere som anklages for å være terrorister. En del av disse er aktivister, og offentliggjøringen har satt livet til disse menneskene og hele opposisjonsstyrken i fare, mener norskiranske Malaka Izzati som mener iranske flyktninger i Norge og over hele Europa er bekymret.
0Shares

Izzati sammen med Burhan Allahmuradi og Jamal Muhsin tilhører Worker-communist party of Iran-hekmatist som har sendt ut en pressemelding hvor de uttrykker bekymring.

Den islamske republikken i Iran har bedt Interpol om arrestasjon av sine politiske motstandere som bor utenfor Iran, og Interpol har offentliggjort en liste på 12 iranske politiske aktivister som anklages for å være involvert i terroraktiviteter og organisert kriminalitet.

– Interpol har ukritisk offentliggjort bildene og detaljer om aktivistene. Disse iranerne er velkjente politiske aktivister i opposisjonen som har kjempet i en årrekke mot den Islamske republikken for å fremme ytringsfrihet, kvinners rettigheter, arbeidernes rettigheter og barns rettigheter, mener Izzati.

I følge Izzati skal de 12 ha fått opphold i europeiske land.

Myndighetene i Den Islamske republikken er tidligere anklaget for massedrapene som pågår i Iran. De er tiltalt i en rekke domstoler i Europa og USA, for drap og attentat av Gholam Keshavarz, Sedigh Kamangar, Abdulrahman Qasemlu, Sadegh Sharafkandi, Sjahpur Bakhtiar, Abdul Rahman Broomand, Fereydoun Farrokhzad samt bombingen i Frankrike og Argentina.

– Interpol sprer frykt blant iranske flyktninger i Norge og over hele Europa. Interpols handling har også ført til en økning i nivået av trusler og frykt blant de iranske politiske aktivistene. Interpol er med på å begrense aktivitetene til iranske politiske motstandere som er i eksil, anklager Izzati.