Anklages for inhabilitet

Dommere:Zubair Ahmed, Imam Noor Ahmed Noor, Karima Solberg.
Foto: S Jamil
Flere av deltakerne i konkurransen Norsk-muslimske talenter føler seg urettferdig behandlet.
0Shares

En av de tre dommere som sitter i juryen til Norsk-muslimske talenter er inhabil, ifølge flere av deltagere, som velger å være anonyme. Arrangementet er den muslimske svar på Idol, men der deltakerne synger religiøse tekster. Finale  holdes den 14. februar på Chateau Neuf i Oslo. Gruppen Shaam, som
er svært populær i England, er kveldens hovedattraksjon. Vinneren stikker av med 5000 kroner.

Dommer Noor Ahmed Noor, som er imam i  moskeen til Minhaj-ul-Quran Drammen, er  faren til to av deltakerne til konkurransen, og datteren hans har gått videre til finalen.

Vil ikke ha gjort noe annerledes
Arrangører Arshad Jamil bekrefter tilfellet. På spørsmålet om han visste at dommeren var faren til en av deltakerne svarer han:

– Vi burde ha visst det, men det hadde ikke forandret noen ting. Miljøet er så lite i Norge, og jeg hadde ikke utelukket noen fra å vise sitt talent på grunn av dette.

Utrop har vært i kontakt med flere av deltakerne som ikke gikk videre i konkurransen, og de føler seg urettferdig behandlet. De vil ikke stå frem med navn og bilde, siden de fortsatt har en sjanse til å komme inn i finalen igjen. Hvis de får nok stemmer via sms, kan de gå videre til finalen.
Arrangører Arshad Jamil tilbakeviser kritikken.

Men skjønner du at noen av deltakerne føler seg urettferdig behandlet?

– Alle dommerne har gjort en formidabel innsats, ingen har grunn til å føle noe annet. Det var en meget hyggelig stemning blant deltakerne. Vi har bare fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Og hvordan stiller dere til kritikken?

– Vi har ikke fått noen kritikk. Er det noen som mot all formodning er misfornøyd, bør de ta kontakt med oss. Å gå til media løser ingen problemer.

Vil ikke kommentere
Utrop har vært i kontakt med dommer og imam Noor Ahmed Noor, men han vil ikke kommentere saken og referer til arrangøren. Men legger til slutt at de som har kommet videre i konkurransen, er de som er best kvalifiserte.

Føler med deltakerne
Sheema Naat Council består av tre jenter som synger religiøse sanger. Det er der datteren til imam Noor er medlem. Talspersonen og en av artistene i gruppen, Iqra Musthaq, forteller at hun ikke føler at gruppen har fått noen form for særbehandling på grunn av slektskapet, men samtidig skjønner hun at andre deltakere føler seg urettferdig behandlet

– Vår intensjon er bare å vise vår talent, ikke noe mer, sier hun.