Vil etablere senter for asylsøkerbarn

Det nye senteret skal ta i mot barn under 15 år – og dessuten fungere som omsorgssenter og ikke regulært asylmottak
Foto: Scanstockphoto.com: Illustrasjonsbilde
Nordre Kråkerud Gård Kysthuset vil etablere et omsorgssenter for enslige asylsøkerbarn på Kure Gård i Rygge.  
0Shares
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

– Får vi planene våre godkjent, blir Kure Gård et hjem for 15-18 asylsøkere. Men her snakker vi vel å merke om barn under 15 år – og om et omsorgssenter, ikke et regulært asylmottak, sier Tom Altenborn, administrativ leder for Nordre Kråkerud Gård Kysthuset AS (NKGK) til Moss Avis.

NKGK akter å sørge for solid voksendekning. Seks personer vil gå i døgnkontinuerlig turnus. Arbeidsmåneden for en ansatt vil bli tre døgn på vakt og syv døgn av, fire døgn på og syv døgn av og så igjen tre døgn på og syv av, forteller Moss Avis.

Ledelsen i selskapet har hatt et møte med den politiske og administrative ledelsen i Rygge kommune.

– Det var et konstruktivt møte som peker i retning av at vi sammen skal kunne løfte Kure Gård til en institusjon som Rygge kan være stolt av, og som andre skal kunne se opp til og lære av, sier NKGK-lederen.
 
Skal integreres

Naboreaksjonene i nærområdet var ikke positive da det ble kjent at Drammen Eiendomsselskap skulle etablere et asylmottak for 15-18 åringer, men Altenborn håper situasjonen vil forbedre seg.

– Vi skal gjøre alt for at disse barna blir skikkelig integrert. Dette skal bli et senter der omsorgen står i fokus, kombinert med struktur og forutsigbarhet, og der barna får vokse opp til gode norske samfunnsborgere. Naboene blir invitert inn i varmen, så å si. Vårt mål er samhandling, ikke «krig», sier Altenborn til Moss Avis.

Vil kjøpe
NKGK hadde tilbud om å kjøpe Kure Gård av Norsk Folkehjelp, men det var altså Drammen Eiendomsselskap som trakk det lengste strået.

– Vi vil nok prøve å få kjøpt eiendommen av DE, men foreløpig blir det snakk om en leieavtale, sier Altenborn.