Lag marokkansk tagine

Bilde: Flickr
Foto: Flickr.com
Tagine er en historisk berbisk rett fra Nord-Afrika som er oppkalt etter den spesielle keramikkbollen den tradisjonelt tilberedes i. 
Souhaila Bougrine
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

Vanligvis er en tagine en rik stuing av kjøtt, som kan inkludere biff, kylling, fisk eller lam, og som også inkluderer grønnsaker eller frukt. I tillegg finnes det vegetariske versjoner av retten.

Keramikkbruk i marokkansk, og nord-afrikansk matlaging kommer mest sannsynligvis fra romerne, som mest sannsynlig brakt keramikken til området under deres styre

Ingredienser (3 porsjoner)
1 ts anisfrø
0,5 ts cayennepepper
1 ts korianderfrø
1 ts kuminfrø
750 g lammekjøtt med bein
1 stk løk
1 ss tomatpuré
4 stk tørket aprikos
4 stk tomater
2 dl vann
2 bk kikerter
1 ss ingefær, finhakket
2 stk buljongterninger (kylling)
2 stk kanelstenger
1 stk sitron
Frisk koriander
olje
salt og pepper

Slik gjør du

Ha anisfrø, cayennepepper, korianderfrø og kuminfrø i en morter og knus godt. Ha krydderne i stor bolle og ha på godt med olje, ca 1 dl. Dersom kjøttet ikke er oppdelt, skjær det opp i passende stykker. Ha det i bollen med krydderne og bland godt.

Stek kjøttet i ca fem, seks minutter (i en dyp stekepanne eller tykkbunnet kjele) på høy varme. Sett til side. Ikke vask panna. Skjær løken i grove biter. Ha den i stekepanna med tomatpureen og stek til den blir gylden (bruk eventuelt mer olje). Hakk aprikoser og tomater og ha dem i. Ha i vann og kikerter.

Ha kjøttet tilbake i panna med ingefær, buljong og kanelstenger. Del sitronen i to og la den koke med i 45-60 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med revet sitronskall og frisk koriander. Couscous eller ris passer bra dersom du ikke synes kikertene metter nok.