Home Nyheter Nytt Ropstad ber Fylkesmannen vurdere statsstøtten til Jehovas vitner

Ropstad ber Fylkesmannen vurdere statsstøtten til Jehovas vitner

0
Ropstad ber Fylkesmannen vurdere statsstøtten til Jehovas vitner
Oversettersenteret til Jehovas Vitner er stort og moderne. Det var tidligere hovedkvarter for Norge, men i dag ligger det sentrale kontoret i København.

I august skrev Vårt Land at medlemmer av Jehovas vitner ikke har lov til å ha politiske meninger, og avgir de med viten og vilje stemme ved et politisk valg, må man melde seg ut av trossamfunnet.

Det fikk tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til å reagere og sa at en slik praksis kan være grunnlag for å miste statsstøtten.

Senere i august mottok Fylkesmannen i Oslo og Viken en forespørsel fra Ropstads departement, Barne- og familiedepartementet, hvor de ber om å vurdere støtten til trossamfunnet. I dokumentet skriver departementet at de ønsker en snarlig behandling av saken, skriver Vårt Land.

– Vi oppfatter saken som viktig, sier seksjonssjef Hege Nyhus til avisen.

11. september sendte Fylkesmannen et brev til trossamfunnet der de ber om en redegjørelse. De har ennå ikke fått svar. Vanligvis får mottakeren tre uker på å besvare slike henvendelser. Dersom de ikke får svar, må de ta utgangspunkt i det som har kommet fram i mediene, ifølge Nyhus.

Jehovas vitner mottar over seks millioner kroner i året.