Norges smarteste makroelever

Qadeer Ahmed Awan (19) og Salman Alam (18) jobbet intenst i samarbeid med kameraten Jonas Lurås om oppgaven som gjorde dem til vinnere
Foto: Hina Aslam
De hadde 830 ord til rådighet, oppgaven var å skrive om "Utsikter for norsk økonomi 2010".
0Shares

Qadeer Ahmed Awan (19), Salman Alam (18) og Jonas Lurås Hammer (19) er kåret til Norges smarteste makroelever av Aksje Norge. Alle tre går i samfunssøknomiklasse på Lørenskog videregående skole. På spørsmålet om de føler seg Norges smarteste elever, blir vi møtt med et beskjedent svar fra Qadeer Ahmed Awan

God samarbeid

– Vi har mye å lære, men selvfølgelig så var det motiverende å vinne.
 
Oppgaven gikk ut på å skrive om utsikter for norsk økonomi i 2010. Guttene gir ros til læreren sin Inger Helene Westbye som har vært med på å forme guttenes kunnskap i to år.

– Det er sånne øyeblikk som gjør at man tenker at man har verdens beste jobb, sier hun til Romerikes Blad.

– Vi satt de siste dagene før innlevering og jobbet intenst med oppgaven. Fodelen var at vi tre kjenner hverandre godt og vet hvordan de andre jobber, forteller Salman Alam.

To av Norges smarteste makroelever: Fra venstre Qadeer Ahmed Awan (19) sammen med kameraten Salman Alam (18).
Foto : Hina Aslam

Han, Qadeer Ahmed Awan og Jonas Lurås Hammer fikk hundre aksjer hver fra Veidekke som premie.

Unik besvarelse
Den landsomfattende konkurransen mottok rundt 20 besvarelser, og i juryen satt professor Karen Helene Ulltveit-Moe fra samfunnsøkonomisk institutt, Universitetet i Oslo, sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen fra meglerhuset First Securities og sekretær for juryen John Peter Tollefsen, som er daglig leder i Aksje Norge.

John Peter Tollefsen sier til Romerikes Blad at det som skilte ut besvarelsen til guttene var at de behersket fagområdet og la til grunn sine egne vurderinger.

Fremtidige økonomer
Alle tre har søkt seg inn på Handelshøyskolen i Bergen og er nå fullt motivert til å ta høyere utdanning.