La oss seile mot Gaza

 
Per Kristian Foss fra Høyre mener at jeg er et dårlig forbilde for andre stortingsrepresentanter når jeg ønsker å være med på en båt til Gaza. Jeg mener at dersom vi ikke kan bruke de posisjonene vi har til å kjempe for det vi står for så er de lite verdt.
0Shares

Palestinerne har lidd urett i 60 år. Gjennom årene har de blitt fratatt sin frihet, sine hjem og sitt land. Barn, unge og kvinner har blitt utsatt for vold og deres grunnleggende menneskerettigheter har blitt tråkket på av Israel under varierende regjeringer. Dagens israelske statsminister, Benjamin Netanyahu, har aktivt motarbeidet fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. Under hans regime har man overtatt mer og mer land fra palestinerne, og bygd flere illegale bosettinger på palestinsk jord.

Gazastripen ble invadert av Israel i 2008/2009. Over 1500 mennesker ble drept. De aller fleste barn og ubevæpnede uskyldige mennesker. I over tre år har Israel hermetisk lukket Gaza inne. Gaza er i dag verdens største fengsel i friluft hvor mange lever i nød og fattigdom. Israel lar ikke papir til å trykke bøker og sement til å gjenoppbygge sykehus og skoler få komme inn.  Jeg så selv ødeleggelsene og hvor mangelen på basisvarer påvirker menneskers hverdag i Gaza i fjor. FN-sjefen i Gaza ba oss om å sende båter med nødhjelp for å bryte blokaden av Gaza.
Det gjorde fredsaktivistene i mai. De dro sjøveien for å levere skolesekker, fotballer, rullestoler og annen humanitær hjelp til de trengende i Gaza. Israel åpnet ild, drepte 9 mennesker og forbrøt seg mot internasjonal lov.

Gaza er under en illegal, umoralsk og umenneskelig blokade. Å sette fokus på det ved å seile mot Gaza med fotballer, fotballsko, skrivebøker, skolepulter, rullestoler og medisiner er en fullt lovlig fredsaksjon. Jeg vil gjerne være med på denne fredsaksjonen sammen med mange andre nordmenn som nå forbereder å sende en båt til Gaza. Dersom Foss mener at det er å være et dårlig forbilde for andre stortingsrepresentanter, må det være noe galt med Foss’ politiske idealer. Dette er i alle fall i tråd med SVs tradisjoner for å kjempe mot den urett som ikke rammer deg selv.