Human Rights Service vil få videreført sin statsstøtte på 1,8 millioner kroner i neste års statsbudsjett, erfarer NRK, Filter Nyheter og Dagbladet.
Ifølge Filter Nyheter har HRS i en årrekke blitt sortert under tilskuddsordningen nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet, som blir administrert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).
– Men selv om direktoratet har gjort utbetalingene til HRS også i 2019, er ikke stiftelsen lenger del av denne ordningen, skriver Filter Nyheter videre.
Venstre og Frp i hestehandel
I august gikk Venstres Abid Raja ut i Aftenposten og sa at organisasjonen ikke bør få statsstøtte.
Tidligere i dag bekreftet Abid Raja overfor Dagbladet at det er korrekt at støtten videreføres. Fremskrittspartiet har krevd at støtten opprettholdes og vinner med dette gjennom.
– Til gjengjeld har Venstre fått gjennomslag for at 12 millioner kroner i støtte til organisasjoner som jobber med integrering ment som en engangsstøtte, videreføres, sier Raja til Dagbladet.
Skaper reaksjoner
Videreføringen av støtten vekker umiddelbart reaksjoner. Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani kaller beslutningen en “syk prioritering”.
– Det er underlig at regjeringen prioriterer statsstøtte til HRS heller enn mer støtte til meningsbærende aviser. Det sier litt om hvordan høyreregjeringen prioriterer, sier Ap-politikeren til Dagbladet.
SV-leder Audun Lysbakken sier seg ikke overrasket.
– HRS er et konspirasjonsverksted, og sånt hører ikke hjemme på statsbudsjettet. Det er Frp som beskytter dem, og for Venstre og KrF er vel realiteten at så lenge de binder seg til å støtte Frp i regjering binder de seg til å støtte HRS med statlige midler, sier han til Dagbladet.
Tilbakeviser kritikken
HRS og informasjonsleder Hege Storhaug har ved flere anledninger tilbakevist kritikken fra ulike hold om at organisasjonen og nettstedet driver med hets av islam og muslimer.
– Vi har muslimer i Norge som er frihetsorienterte og som antakelig utgjør den største gruppen. De er våre venner…Organisert islam i bevegelser og moskeer har skapt langt mer gnisninger i Norge enn jeg forutså for noen år tilbake. Det er dessverre ingen grunn til å tro at vinden plutselig skulle snu. Derfor er det helt avgjørende for Norges verdimessige helse i årene som kommer å være på vakt mot islam når denne religionen brukes av udemokratiske aktivister til å oppnå politisk makt og til å endre kulturelle normer og tradisjoner som ligger til grunn for fremveksten av det frie og gode Norge, skrev hun i en kronikk i VG tidligere i høst.