Reagerer på undertøysstunt

- Norske feminister har gjort lite for kvinner med minoritetsbakgrunn. Hvor er de når det virkelig trengs? Hvilke saker jobber de egentlig for? Jeg synes det er merkelig at norske feminister prioriterer å kle av seg, det er en merkelig form for kvinnekamp, mener Amal Aden
Foto: Henrik Kreilisheim
- Jeg synes det er merkelig at norske feminister prioriterer å kle av seg. Det er en merkelig form for kvinnekamp,sier forfatter Amal Aden til vg.no

Demi Moore og Marianne Aulies undertøysstunt på
nettsamfunnet Twitter får innvandrekvinner til å reagerer.

Amal Aden, som har skrevet flere bøker om integrering og kvinnekamp, er oppgitt over norske kvinners fokus:

– Det finnes fortsatt mange jenter og kvinner i Norge som trenger hjelp til frigjøring og løsriving fra en ukultur med vold og total mannsdominans. Så velger norske feminister å prioritere å fotografere seg selv nakne! Det synes jeg faktisk er ganske selvsentrert, sier Aden.

Kadra Yusuf  oppgitt
– Norsk feminisme er i krise, alle disse nakenbildene er et symptom på det. Om det er Marianne Aulie, Helle Vaagland eller Linn Skåber, synes jeg egentlig ikke spiller så stor rolle. Dette er kvinner som bor i verdens rikeste land, som har altfor mye penger og altfor mye fritid, sier den norsk-somaliske 30-åringen, som selv har opplevd både vold og trusler, og minner om at det fortsatt finnes viktige kamper å kjempe.

– Hvis man skal snakke om frigjøring, burde man kunne se lenger enn til sin egen pupp. Det virker som mange norske feminister lever litt i sin egen boble, sier Yusuf.

Enig
Den syrisk-norske samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen, mener norske feministers kroppsfokus skader kvinnekampen.

– Jeg tror det skaper større avstand mellom kvinner fra ulike kulturer. Det gjør at man blir mindre opptatt av de virkelig store utfordringene som mange kvinner står overfor.

Selv markerte Rasmussen seg som tydelig motstander av kvinnetildekking da hun på kvinnedagen i fjor brant en hijab.