Samler inn penger blant norsk-chilenere til fotballag

Felipe Romero, lagleder for fotballklubben Seleccion Scandinavia, har vært på innsamlingsturne i det norsk-chilenske miljøet slik at klubben igjen kan delta neste sommer på Norway Cup.
Foto: radiolatinamerika.no
Felipe Romero, lagleder for fotballklubben Seleccion Scandinavia, håper å ta med et guttelag fra Chile neste sommer på Norway Cup.
0Shares

– For meg handler det om å gi en opplevelse til gutter som kommer fra fattige områder i Chile, som i den siste tiden har vært rammet av naturkatastrofer, blant annet tørke. Uten innsats fra ildsjeler og norsk-chilenere vil de ikke kunne komme til Norge, sier han i en kort telefonsamtale med Utrop.

Romero har vært på Norway Cup to år etter hverandre, og tatt med seg nærmere 40 fotballglade gutter fra Chile. Nå er han igjen i Norge for å finne støtte i det norsk-chilenske miljøet, slik at klubben kan delta i Norway Cup sommeren 2020.

Her er gjengen fra Seleccion Scandinavia samlet ved Gardermoen under ankomst ved et tidligere Norgesbesøk.
Foto : radiolatinamerika.no

Laglederen har vært i kontakt med flere chilenere, foreninger og den katolske menigheten i St. Olavs kirke, samt Radio Latin-Amerika som vil sponse laget. I tillegg har han kontaktet norske selskaper som har kontor i Chile.

– Seleccion Scandinavia er det laget som har lengst reise av alle deltagere på Norway Cup. Reisen er svært kostbart på grunn av avstanden, skriver sjefredaktør i radiokanalen, Hans Dahle, på en e-post til Utrop.