Hindu-muslimsk lesbisk par til Norge

"Sara" i Norge og "Mina" i Syria håper de en gang kan få leve livet sammen, slik indiske Anjali Chakra (til venstre på bildet) og pakistanske Sundas Malik gjør i New York.
Foto: NTB/fodtfri.no
Indiske Anjali Chakra og pakistanske Sundas Malik elsker hverandre på tvers av nasjoner og religion. Nå kommer paret til Norge.
0Shares

Kvinnene er i dag bosatt i San Francisco og engasjerer seg i menneskerettigheter, og dette er første gang de gjester Norge, skriver Født fri i en pressemelding.

Det er Født Fri som har invitert paret til Norge for å delta på en konferanse.

I 2018 presenterte Født Fri konferansen Sosial kontroll på tvers, som satte fokus på hvilke mekanismer som går igjen i ulike miljø og kulturer hvor sosial kontroll forekommer.

Konferansen var en del av Født fris prosjektserie «Veier ut av negativ sosial kontroll», hvor formålet ikke er å kun snakke om problemstillinger, men vise veier ut av dem, og synliggjøre de mange suksesshistoriene som finnes.

Konferansen fremhevet også de mange likhetstrekkene, slik at man kan dra lærdom og utveksle kunnskap på kryss og tvers av barrierer som kjønn, tro, legning, kultur og etnisitet.

Elsk den man vil

Nå følger man opp med en utvidelse av det samme konseptet: Kjærlighet på tvers.

Konferansen har som trekkplaster kjæresteparet med bakgrunn fra det hinduistiske India og det muslimske Pakistan. Under konferansen skal også artist, programleder og forfatter Tooji Sakutan og poet og gestaltterapeut Vikram Kolmannskog snakke om hva fri kjærlighet betyr for dem, og hvilke hindre de har måtte overkomme på sin vei til å finne den.

– Fokuset står på retten, og muligheten, til å elske den man vil, dyrke den form for kjærlighet man ønsker, og velge sin egen livsledsager. Uavhengig av hva slekt, venner og utvidet omgangskrets måtte mene, eller hvilke utfordringer dette måtte medfører. En rett mange av oss tar for gitt, men enkelte aldri får ta del i, skriver Født fri i pressemeldingen.