Ayna Mousavi (17) kan bli Norges historiens yngste lege

Ayna Mousavi har fått plass på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.
Foto: Oslo Cancer Cluster Incubator
Ayna Mousavi (17) har danket ut nesten 800 eldre søkere, og kommet inn på et av landets aller vanskeligste og mest ettertraktede studier. Hun er den yngste legestudenten i Norge noen gang.

17-åringen har nemlig fått plass på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo, melder VGNett.

– Det var mye større her enn jeg hadde trodd, sier Mousavi til avisen.

Hvis Mousavi fullfører studiet på vanlig tid, vil også hun være ferdigutdannet lege som 23-åring. Hun blir i så fall en av norgeshistoriens yngste leger.

Mousavis usedvanlig lave alder har en forklaring:

– Jeg gikk på internasjonal skole som barn, noe som gjorde at jeg startet ett år tidligere enn vanlig. Etter 10. klasse ville jeg bytte over til vanlig videregående. Da fikk jeg lov å hoppe rett inn på andreåret, forklarer hun.

Langvarig medisin-interesse

Å søke seg inn på det krevende studiet var på ingen måte en spontan avgjørelse for Mousavi. Fascinasjonen for kroppen kom allerede i tredjeklasse på barneskolen.

– Jeg husker vi hadde en time hvor vi skulle lære om hjertet, og læreren hadde tatt med en figur av et ekte hjerte. Jeg ble så overrasket over at det ikke var «hjerteformet». Og da læreren fortalte at det pumper hele tiden, selv når man sover, ble jeg enda mer fascinert, sier hun til VGNett.