Vellykket golf-integrering av innvandrerkvinner i Moss

Et nytt integreringsprosjekt får innvandrerkvinner til å bedre tilknytningen til Norge gjennom golf (Illustrasjonsfoto).

Golfklubben ble kontaktet av Chaudhry Aqeel Shafqat i Inkludering Norge som jobber med integrering av innvandrere.

– Han fortalte at den gruppen de sliter mest med er unge kvinner som har det litt vanskeligere med å få friheten til naturlig å integrere seg i Norge. Guttene får nok litt større frihet enn det jentene gjør, sier styreleder i Moss & Rygge golfklubb, Helge Ranvik, i et intervju med Moss Avis.

Flere kvinner med på laget

Golfklubben syntes dette virket veldig spennende, og så på det også som en god mulighet til å rekruttere flere kvinner til golfsporten.

– Vi er interessert i å få flere jenter til å spille golf uansett hvilken bakgrunn de har. Vi synes dette var veldig spennende, og vi snakket om det i teamet vårt her om hvordan vi kunne få til et samarbeid.

– Jeg synes dette er et godt eksempel på hvordan et integrasjonsarbeid kan fungere i praksis i Norge, legger han til.

Føler seg inkluderte

To av deltakerne i prosjektet er Sarina Akhtar (40) og svigerinnen Maqbool Asghar (44) som har bodd i Norge i over 20 år og er opprinnelig fra Pakistan.

Ingen av dem har tidligere vært aktive innen idrett, og har nå fått mersmak på golferlivet.

– Jeg føler at vi har blitt mer inkludert i Norge, og at det har vært positivt for både den fysiske og psykiske helsen også. Jeg har gledet meg og sett fram til hver gang, forteller en smilende Sarina.